Meervalvissen

Meervalvissen op de Ebro behoeft bij de meeste sportvissers geen nadere introductie. De rivier de Ebro staat internationaal bekend als “hét TOPWATER” om op meerval te vissen. De Meerval is geen inheemse vissoort maar eind jaren 60 door Duitse sportvissers uitgezet..

 Roned Spanje - Meerval vissen

Volop voedsel en uitstekende leefomstandigheden hebben er voor gezorgd dat de meerval zich explosief heeft kunnen vermeerderen en vooral heeft kunnen groeien tot enorme kolossale exemplaren. Algemeen gaat men er van uit dat de Meerval in zijn eerste levensjaren zo´n 30 centimeter per jaar in lengte groeit. Een eenvoudige rekensom maakt dus al snel duidelijk dat hier enorme hoeveelheden grote Meerval rond zwemmen. Dit gegeven vindt u ook terug in de vangsten.  Bij enigszins goede omstandigheden komen bij Roned echt alle weken vissen van 80 tot 120 pond op de boot. Het is misschien moeilijk voor te stellen maar deze vissen hebben dan een respectabele lengte tussen circa 175 en 225 cm. Na een bezoek aan onze fotopagina´s zult u het er mee eens zijn dat dit geen loze beweringen zijn. Kapitale vissen met deze afmetingen zijn hier écht heel gewoon. Boven deze afmetingen wordt de spoeling dunner maar ook 120 pond+ is absoluut geen schaarsheid.

Voor € 575,- per persoon  5 dagen vissen op Meerval, inclusief alle benodigde materialen. Geen extra kosten voor aas!

Er wordt zowel ten anker liggend als driftend gevist. Bij het statisch vissen zijn de meest gebruikte technieken boei- en bodemmontages eventueel in combinatie met planerboards. Nadat het Meervalaas uitgezet is kan er volop worden bijgevist op met name Giebel, Karper en Voorn. Een prettig tijdverdrijf waarbij opvalt dat de Ebro echt wel barstensvol met vis moet zitten. Bij het driftend vissen worden er minder hengels specifiek op Meerval uitgezet maar bestaat wel de mogelijkheid om actief bij te vissen op Black-bass, Bluefish, Zeebaars en Palometa. De laatste drie uit dit rijtje zijn uiteraard zeevissen. Deze rovers van het eerste uur komen al naar gelang de tijd van het jaar tot  wel 40 kilometer landinwaarts op zoek naar prooivis.

Opvallend op de Ebro is de afwezigheid van beroepsvaart. Zo wordt iedere vistrip een heerlijk avontuur in een serene rust. Een prachtige Spaanse omgeving maken het vakantiegevoel compleet. Vissen op de Ebro is niet te beschrijven,dit moet je meegemaakt hebben. Buiten genoemde vissoorten is er op de Ebo ook te vissen op Snoekbaars, Harder, Paling en Barbeel.   Uiteraard is het niet zo dat deze monsters vanzelf de boot in zwemmen. Eén van onze geliefde uitspraken is; meerval vang je niet, maar dwing je af! Ervaring, kennis van het water, de juiste materialen en geduld zijn cruciaal voor het doen slagen van een meervalexpeditie. Wat dat betreft bent u bij Roned in goede handen. Onze 20 jaar lange ervaring met het vissen op meerval op de rivier de Ebro zijn echt van onschatbare waarde voor u om een meervalexpeditie tot een succes te brengen. Onze continue aanwezigheid en inbreng van ervaring en kennis tijdens het door u geboekte sportvisarrangement staan garant voor maximale vangstkansen.

Vanaf € 575,- per persoon 5 dagen visvakantie Spanje.
Meervalvissen op de Ebro, Zeevissen / Biggamevissen / Tonijnvissen op de Middellandse Zee of een combinatie van beide.

Klik hier om de brochure met prijslijst te downloaden, direct te reserveren of een offerte aan te vragen

Stelt u prijs op een telefonisch gesprek voor meer informatie?

Laat dan uw naam en telefoonnummer achter. U wordt zo spoedig mogelijk gebeld voor tekst en uitleg op maat.