Zeevissen

Door ver gaande beschermingsmaatregelen van onder meer de Spaanse regering is onze lokatie momenteel één van de beste plekken ter wereld om succesvol op blauwvintonijn te vissen.
Wanneer deze op hol geslagen torpedo´s in grote scholen aan de oppervlakte jagen zijn deze het beste te vangen met zware spinstokken (300 grams en meer) voorzien van 20 kilo+ gevlochten lijn met allerhande soorten kunstaas.

Echt ongelooflijk om te zien hoe regelmatig een stuk Middellandse Zee ter grootte van een voetbalveld als het ware ontploft. Uit het niets opduikende tonijnen storten zich als ware vreetmachines op de in overvloed aanwezige aasvis. Spectaculaire aanbeten met runs van 200 meter of meer bij minimaal 6 kilo slipkracht.
      

Roned Spanje - Tonijn vissen


De bovenmaat van blauwvintonijn te vangen op spinmateriaal ligt op circa 60 kilo. Een 2 uur durende dril is dan eerder regelmaat dan uitzondering. Weinig vissers die zo´n slopend gevecht van A tot Z afmaken. Bij deze extreme visserij is het absoluut geen schande om je hengel af te staan om op krachten te komen of om simpelweg de ervaring van een waanzinnige dril met een andere visser te delen.

Op dezelfde manier vangen we ook Little Tuny´s. Deze worden tot 18 kilo zwaar en geven een prachtige sport. De run is bijna gelijk aan die van een blauwvintonijn al duurt de dril met een 15 minuten aanzienlijk korter. Geloof ons dat er mensen zijn die, na een blauwvintonijn gevangen te hebben, blij zijn met een opponent die niet wéér het uiterste van de visser verlangen.

Little tuny - Roned Spanje

Uiteraard wordt er in de Middellandse Zee niet alleen tonijn gevangen. Het is een algemeen bekend gegeven dat riviermondingen waar ook ter wereld een enorme aantrekkingskracht hebben op zeevissen. Door de continue aanvoer van sediment wordt het zeewater direct voor de monding wat troebeler dan verder op zee. En wie kent het gezegde nu niet; Het is goed vissen op troebel water. Prooivis kan zich beter verschuilen. Beschutte baaien en diepe rietkragen maken de eerste kilometers van een rivier ook uiterst aantrekkelijk voor zeevis om te paaien. Zo ook aan de monding van de rivier de Ebro. Het rijke aanbod van prooivis zorgt hier voor een bonte verzameling van zoutwaterroofvis. Sterke vissen die het hart van iedere sportvisser sneller laat kloppen. De combinatie van het heerlijke klimaat en een overwegende zeer kalme zee maakt iedere visdag op de Middellandse Zee bij voorbaat geslaagd.

Onze boten de “SeaCat” en de “SeaFox” zijn optimaal uitgerust om deze rovers van het eerste uur te belagen. Vanuit de haven van Riumar is het slechts 10 minuten varen naar de eerste topstekken.

Roned Spanje - SeaCat Roned Spanje - SeaFox

Voor iedere vissoort wordt het materiaal aangepast om ook bij relatief kleinere vissen maximaal sport te beleven. Sportvissen met een hoofdletter “S”. De meest gebruikte technieken zijn trollen, driften en spinvissen. Alle denkbare materialen en aassoorten worden u als gast van Roned ter beschikking gesteld. Vliegvissers dienen voor hun eigen materiaal te zorgen. #6 tot #10 met een intermediate tot snelzinkende lijn is hier het gewenste materiaal.

Hier volgt in alfabetisch volgorde een opsomming van te vangen soorten met bijbehorende seizoenen.

 

BLAUWVINTONIJN

Spinnend en trollend te vangen. Het best te vergelijken met een op hol geslagen torpedo met oneindig veel brandstof. Het gehele jaar te vangen.
Beste tijd: Half maart t/m eerste week juni en van half juli tot half november.

 RONED Spanje - Blauwvin Tonijn

 


 

BLUEFISH:

Lijkt op een grofgeschubte zeebaars, maar dan met zeer scherpe tandjes en een enorme kaakdruk. Geliefd om zijn acrobatische luchtsprongen. Gehele jaar door te vangen.

 

Roned Spanje - Bluefish


 

 

BONITO:

Supermakreel met tandjes.Jagen in grote scholen op alles wat beweegt. Eind april t/m begin november. 
Roned Spanje - Bonito

 


 

DOLPHINVIS,

Mahi Mahi: Behoeft geen introductie. Vanaf half augustus t/m half november aanwezig.  
Roned Spanje - Dolphin vis

 


 

HORSMAKREEL: 

Maken in grote scholen het leven van sardines en ansjovis zuur.Worden gevangen tot ca. 60 cm lengte!!!   Half april t/m half november.
Roned Spanje - HorsMakreel 


 

LITTLE TUNY

Top sportvis. Wordt tot 18 kilo zwaar. Beste tijd van half april tot eind oktober.

 Little tuny - Roned Spanje

 


 

MAKREEL: 

Middellandse Zee variant van de gewone makreel. Tot 4 pond zwaar. Absolute topsport met een 50 grams spinhengel met 25/00 nylon. Eén enkele beaasde haak, plugje of pilker is onze manier van makreelvissen.  Van half april t/m half november aanwezig.
Roned Spanje - Makreel 

PALOMETA, Garrick, Leerfish:

Supersnelle megamakreel. 250 meter 50/00 nylon op voorraad zijn noodzakelijk om de waanzinnige runs van deze sprinter tegen te houden. Wordt regelmatig als bijvangst gevangen tijdens het Meervalvissen.  Gehele jaar te vangen.  
Roned Spanje - Palometa


 

 

Rog:

Gehele jaar aanwezig, bijvangst tijdens het driftend vissen op tonijn en makreel.

 


 

ZEEBAARS:

Gehele jaar aanwezig houdt zich het liefst in de monding op.
Roned Spanje - Zeebaars

 


 

ZILVERPALOMETA: 

Familie van de makreel. Wordt maximaal 50 cm lang. Heeft vele sportvissers al doen zoeken naar de “Turbo” van dit beestje. Enorm sterk Van half april t/m half oktober. Roned Spanje - Zilver Palometa

 


 

 

Minder gebruikelijk hier is het bodemvissen. ZEEBRASEM en meerde baarsachtige rifbewoners zijn hierbij de te vangen soorten.  

Voor € 575,- per persoon 5 dagen Meervalvissen op de Ebro, Zeevissen / Biggamevissen / Tonijnvissen op de Middellandse Zee of een combinatie van beide.

Klik hier om de brochure met prijslijst te downloaden
of direct te reserveren

Stelt u prijs op een telefonisch gesprek voor meer informatie?

Laat dan uw naam en telefoonnummer achter. U wordt zo spoedig mogelijk gebeld voor tekst en uitleg op maat.